11 PM | 06 Feb

Ζούμε όλοι σε ένα ” Κίτρινο Υποβρύχιο”!

Το υποβρύχιο : είναι είδος σκάφους που έχει τη δυνατότητα να κινείται επί και υπό την επιφάνεια της θάλασσας. (Wikipedia)

Το Yellow Submarine είναι το δέκατο στούντιο άλμπουμ της αγγλικής ροκ μπάντας των Beatles, κυκλοφόρησε στις 13 Ιανουαρίου 1969 στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις 17 Ιανουαρίου 1969 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκδόθηκε ως soundtrack για την κινούμενη ταινία με τον ίδιο  τίτλο.( Wikipedia )

Τι συνδέει αυτά τα δυό;

Μια γυναίκα που λατρεύει να πιστεύει ότι «όλοι ζούμε σε ένα κίτρινο υποβρύχιο» που πιστεύει  αυτό που μας είπε:

«ένας άνθρωπος που ταξίδεψε στη θάλασσα

Και μας είπε για τη ζωή του

Στη χώρα των υποβρυχίων

Έτσι πλεύσαμε προς τον ήλιο

Ώσπου βρήκαμε μια πράσινη θάλασσα

Και ζήσαμε κάτω απ’ τα κύματα

Στο κίτρινο υποβρύχιο μας»

Το «Κίτρινο Υποβρύχιο» της Σεμίνας Διγενή είναι ακριβώς σαν την ίδια .

Είναι πρώτα απ΄όλα γραμμένο από ταλαντούχο άνθρωπο , είναι  ρεπορτάζ, είναι συγκινητικό, είναι αστείο, δεν έχει αρχή , μέση και τέλος, έχει προσωπικότητα, έχει τόσα όσα καρφάκια χρειάζονται  ώστε να γίνεται πικάντικο, είναι αυστηρό και την ίδια στιγμή σου κλείνει το μάτι για να συνεχίσεις να το διαβάζεις, είναι ειλικρινές  και επειδή δεν βρίσκω άλλες λέξεις είναι διαβαστερό …πολύ…πάρα πολύ  .

Και γαμώτο,  γεννάει σε μένα ένα συναίσθημα που το λατρεύω όταν διαβάζω βιβλία φίλων μου και αναγνωρίζω ή  για πρώτη φορά μαθαίνω πράγματα γι΄αυτούς .

Νιώθω τυχερή που μπήκαν στη ζωή μου.

Έτσι και τώρα με την Σεμίνα και το Υποβρύχιό της !

Νοιώθω τυχερή που την γνώρισα, που γελάσαμε ,που κλάψαμε ,που δημιουργήσαμε ,που γλεντήσαμε ,που εξομολογηθήκαμε ,που ορκιστήκαμε ότι θα βγούμε για ψώνια και δεν θα πάρουμε ούτε ένα μαύρο ρούχο και πήραμε από 10 μαύρα, που μαλώσαμε για πολύ σοβαρά πράγματα δηλαδή αν θα πάμε στον Μήτσο ή στον Μαργαρίτη.

Νοιώθω τυχερή που αυτός ο σίφουνας μπήκε στη ζωή μου και κυρίως της είμαι ευγνώμων που έβγαλε την ωραία μου ζακέτα σε παγκόσμια πρώτη στην τηλεόραση.

Πολύ πριν βγάλει εμένα ….να τα λέμε και αυτά!

Και το βράδυ της Τρίτης,  αυτό το αγοραφοβικό πλάσμα, αυτό το πλάσμα  που φοβάται τα αεροπλάνα , που νοιώθει ασφαλής μόνο πίσω από ένα μικρόφωνο και μόνο όταν καταλαβαίνει ότι την αγαπούν πραγματικά και  που γουστάρει τα υποβρύχια ειδικά τα κίτρινα, έκανε κάτι που δεν φανταζόμουν ότι θα τολμούσε να κάνει.

Ξεπέρασε τον εαυτό της και έκανε παρουσίαση , υποθέτω μετά από πολλές πιέσεις .

Αλλά το έκανε με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Κάλεσε τους φίλους της και αντί για μια κοινότοπη παρουσίαση έκανε πάρτι.

Και ήταν όλοι εκεί! Δεν θα σας του πω. Απλά ήταν όλοι εκεί , πολιτικοί ,μουσικοί ,συγγραφείς ,δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, σκηνοθέτες…

Και κάπου ανάμεσά μας , πρώτη και καλύτερη,  με τα μάτια λίγο, να τόσο λίγο δακρυσμένα από περηφάνια η κυρία Μάγδα,  ο Ανδρέας, ,ο Χορν , ο Χατζιδάκις , η Αλίκη, ο Παναγούλης, η Μελίνα, ο Τσαρούχης, ο Καντάφι, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Βιτόριο Γκάσμαν, ο Φυντανίδης, ο Φλωράκης … το αδιαχώρητο έγινε σε αυτό το πάρτι.

Και το «Κίτρινο Υποβρύχιο» πάει πλέοντας προς τον ήλιο και την τρίτη του έκδοση.

Καλοτάξιδο νάναι Σεμίνα.

Περιμένω το επόμενο …τόδα ήδη γραμμένο στα μάτια σου!

Please follow and like us:

Σχόλια

σχόλια