11 AM | 30 Oct

Σουφλέ πράσο, νόστιμο…και περισσεύει και χρόνος για μας!

Υλικά

1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας

750 γρ πράσα (μόνο το άσπρο μέρος τους)

4 αυγά

250 γρ γραβιέρα

250 γρ έμενταλ

250 γρ ζαμπόν

250 γρ κρέμα γάλακτος

αλάτι και πιπέρι

100 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

 Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες

 Τα ζεματίζουμε μέσα σε 2-3 δάχτυλα νερό που βράζει.

Όταν πιούν το νερό σωτάρουμε τα πράσα στο βούτυρο και προσθέτουμε το ζαμπόν, τη γραβιέρα, και έμενταλ, τα αυγά καλά χτυπημένα και στο τέλος αλάτι και πιπέρι.

Σε βουτυρωμένο μακρόστενο πυρέξ στρώνουμε τη σφολιάτα να περισσεύει λίγο.

Ρίχνουμε τη γέμιση και περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.

Please follow and like us:

Σχόλια

σχόλια