12 PM | 13 Oct

Μπριζόλες …φωτιά !

Υλικά

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες

4 πιπεριές κόκκινες, ψημένες στο φούρνο σε φέτες

1 πιπεριές πράσινη χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας ξίδι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείφετε τις κόκκινες πιπεριές με δύο κουταλιές της  σούπας ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο γκριλ.

Ζεσταίνετε δυο κουταλιές ακόμη ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά και το σκόρδο.

Συνεχίζετε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά για να μη μαυρίσει το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ψημένες πιπεριές και τις ανακατεύετε μέσα στη σάλτσα.

Προσθέτετε το ξίδι, αλατοπίπερο (ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό στη σάλτσα για να μη στεγνώσει).

 Πολτοποιείτε τη σάλτσα.

Στο μεταξύ αλείφετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τις μπριζόλες και τις ψήνετε όσο αρέσουν στον καθένα .

 Τις αλατοπιπερώνετε στο τέλος και τις σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα πιπεριάς .

Οι πατάτες είναι υποχρεωτικές!

Please follow and like us:

Σχόλια

σχόλια