02 PM | 30 Sep

Κριτσίνια με gouda και καρότο!

Υλικά

– 300 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 200 γρ. τυρί Gouda

– 100 γρ. καρότο

– 60 γρ. ταχίνι

– 15 γρ. μέλι

– 8 γρ. Baking powder

– 120 ml. νερό

– 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι

– 2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπουρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς .

Τρίβουμε το καρότο και το τυρί Gouda ενώ σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ταχίνι, το μέλι και το νερό.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το baking  Powder, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες των 20 γρ. και πλάθουμε τα κριτσίνια στον πάγκο, τον οποίο πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και παπαρουνόσπορο(ή ότι μας αρέσει από τα δύο) .

Καλύπτουμε ένα δίσκο ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί, αραδιάζουμε τα κριτσίνια και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 175ο C.

Αφήνουμε τα κριτσίνια να κρυώσουν καλά και τα αποθηκεύουμε.

 Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε καρότο ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη νερό στη ζύμη

Στα κριτσίνια μπορούμε να προσθέσουμε  και σπόρους,  όπως σουσάμι, ηλιόσπορους κτλ.

Please follow and like us:

Σχόλια

σχόλια