01 PM | 16 Sep

Κεϊκ ψυγείου .Της ώρας και της Κυριακής!

Υλικά

200 γραμ. σοκολάτα

400 ml γάλα πλήρες

150 ml κρέμα γάλακτος

40 γραμ. αλεύρι

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια

4 αυγά

60 γραμ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Για το κέικ ψυγείου με σοκολάτα, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε να λιώσουν, όχι να βράσουν. Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.

Τα ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στο σοκολατένιο γάλα στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε να πήξουν ελαφρά σε μέτρια φωτιά.

Προσοχή, όχι να βράσουν.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά τη φόρμα δαχτυλίδι και αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα για 25΄.

Αφού κρυώσει λίγο, το βάζουμε στο ψυγείο.

Το προσφέρουμε πάντα παγωμένο με παγωτό, κρέμα και φρούτα.

Please follow and like us:

Σχόλια

σχόλια