09 AM | 28 Aug

Είστε για ένα σπιτικό frozen yogurt;

Υλικά

  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κουτί (397 γρ.) γάλα ζαχαρούχο
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας τρούφα, για σερβίρισμα (αν θέλουμε και μας αρέσει)

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα με ένα μεγάλο μαχαίρι.

Τη ρίχνουμε σε ένα μπολ, το οποίο στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει.

Ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα, μέχρι να λιώσει.

Ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε από το μπεν μαρί και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για περίπου 10 λεπτά.

Ρίχνουμε το ζαχαρούχο στον κάδο του μίξερ.

Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτουμε στο μείγμα τη λιωμένη κουβερτούρα.

Ομογενοποιούμε , ανακατεύοντας πολύ καλά,  με μια σπάτουλα και αφήνουμε το μίγμα  στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Ιδανικά, έχουμε προηγουμένως αδειάσει το μείγμα σε ένα ρηχό μεταλλικό μπολ, ώστε να παγώσει ομοιόμορφα.

Ανά 1 ώρα, βγάζουμε από την κατάψυξη και αφρατεύουμε με τον αυγοδάρτη.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 – 4 φορές.

Αυτό το οποίο πληρώνουμε και ακριβούτσικα για να το λέμε frozen yogurt , αντί για παγωμένο γιαουρτάκι!

Please follow and like us:

Σχόλια

σχόλια