10 AM | 10 Aug

Χωριάτικη μακαρονοσαλάτα!

Υλικά για 8 μερίδες

½ κιλό μακαρόνια (κατά προτίμηση φαρφάλες ή άλλα «κοντά» μακαρόνια )

1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένες σε λωρίδες και χωρίς τους σπόρους

1 αγγούρι χωρίς τους σπόρους

1 «τσαμπί» μικρά ντοματάκια τσέρι κομμένα στη μέση (η και κανονικές ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια)

1 φλιτζάνι σος μπαλσάμικο

1 φλιτζάνι τυρί φέτα που θε έχετε «λιώσει» με το πιρούνι

1/3 φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέστε αλάτι και, αφού βράσει, ρίξτε μέσα τα μακαρόνια.

Αφήστε τα μέχρι να γίνουν al dente , μπορεί να μην το συνηθίζετε, όμως έτσι τρώγονται οι μακαρονοσαλάτες

 Ένα μυστικό για να το πετύχετε αυτό, είναι να τα αφήσετε να βράσουν 1 λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.

 Μόλις ετοιμαστούν, σουρώστε τα και ξεπλύνετε με δροσερό νερό της βρύσης για να κρυώσουν.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τα κρύα πλέον μακαρόνια, τα λαχανικά, τη φέτα και την σος μπαλσάμικο.

 Αλατοπιπερώστε για γεύση και σερβίρετε!

Please follow and like us:

Σχόλια

σχόλια