09 AM | 23 Jul

Μαγειρεύοντας στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες , με τον Χρήστο Νέζο!

Οι Μικρές Κυκλάδες και η Νάξος είναι ευλογημένα νησιά , αυτόνομα, πλούσια σε προϊόντα και με ανθρώπους που καλλιεργούν με μεράκι τη γη που γεννά όλα αυτά τα διαμάντια της γαστρονομίας.

 Οι λάτρεις του καλού και ποιοτικού φαγητού τις έχουν έχουν λατρέψει.

Οι γνώστες  μιλάνε για έναν τόπο με τρεις διαφορετικές κουζίνες.

Παρ’ ότι,  ούτε καν Νάξος δεν είναι κανένα μεγάλο νησί όπως η Κρήτη, έχει ενδιαφέρον να δούμε ότι η κουζίνα τους δεν είναι καν  ενιαία.

Υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες κουζίνας: των παραλιακών περιοχών, όπου κυριαρχούν  τα θαλασσινά και τα ψάρια, των πεδινών περιοχών όπου κυριαρχούν τα κηπευτικά, τα βοοειδή και το βούτυρο και τέλος η κουζίνα των ημιορεινών και ορεινών περιοχών, όπου κυριαρχούντα αμνοερίφια και το μαγείρεμα με το λάδι.

Τη κουζίνα αυτής της ευλογημένης και χιλιοτραγουδισμένης περιοχής του Αιγαίου θέλει να μας γνωρίσει ένα από  τα πιο αγαπημένα,  χαμογελαστά και ακομπλεξάριστα πρόσωπα της τηλεόρασης 

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος.

Ναι ο Χρήστος έγραψε βιβλίο και μάλιστα με συνταγές της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων .

Ο ίδιος μας λέει:

«Στον πηγαιμό για τη Νάξο…

Ελάτε μαζί μου για ένα ονειρεμένο ταξίδι σε  μεθυστικά αρώματα, εκρηκτικά χρώματα, μαγικές μυρωδιές, και παραδοσιακές πανάρχαιες γεύσεις της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Ελάτε σε έναν καταγάλανο παραδεισένιο τόπο, ευλογημένο με  κάλλος και αρχαία σοφία.

Το ταξίδι είναι αυτό που μετράει!

Ένα ταξίδι στον χώρο, στον χρόνο και στις χαρές του ουρανίσκου!

Καλοτάξιδες θάλασσες και ούριοι άνεμοι λοιπόν!»

Καλοτάξιδο να ευχηθούμε όσο για τη νοστιμιά δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης  .

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το φαγητό της Νάξου εξιτάρει τον ουρανίσκο.

Ο Χρηστος Νέζος απλά μας δείχνει τον δρόμο….

Please follow and like us:

Σχόλια

σχόλια