12 PM | 07 Jul

Παγωτό με μερέντα και χωρίς παγωτομηχανή!

Υλικά

2 κουτιά γάλα εβαπορέ(περίπου 800 γρ.)

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο(περίπου 400 γρ.)

3 κουτ. σούπας κακάο

5 κουτ. σούπας Μερέντα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα κουτιά με το εβαπορέ στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.

Μετά τα ανοίγουμε και αδειάζουμε το εβαπορέ στον κάδο του μίξερ.

Το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ρίχνουμε και το κακάο.

Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει καφέ.

Προσθέτουμε τη μερέντα .

Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ανοξείδωτη φόρμα ή άλλο μεταλλικό σκεύος.

 Το παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

 Βγάζουμε και ξύνουμε το μείγμα με ένα πιρούνι.

 Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία παγώματος-αφρατέματος για άλλες 2 φορές και μετά η …κόλαση.

Please follow and like us:

Σχόλια

σχόλια