08 AM | 08 Jun

Μπαμπανέτσα Λαμιώτικη!

Υλικά

Μισό κιλό άγρια χόρτα (αν δεν βρίσκετε και το σπανάκι δεν είναι κακό)

400 γρ φέτα

2 φλυτζάνια του τσαγιού λάδι

3 φλυτζάνια του τσαγιού καλαμποκάλευρο

1 κουταλιά της σούπας αλάτι και λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα χόρτα και προσθέτουμε λίγο από το αλάτι,

Τρίβουμε τη φέτα και την ρίχνουμε μέσα στα χόρτα μαζί με το πιπέρι.

Αλείφουμε με λάδι το ταψί και κάνουμε ένα σφιχτό χυλό με τα  δυόμισυ ποτήρια καλαμποκάλευρο ,ένα ποτήρι λάδι λίγο αλάτι και νερό.

Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και προσθέτουμε τα χόρτα –τα πατάμε λίγο για να κολλήσουν πάνω στη ζύμη και ρίχνουμε  από πάνω μισό φλυτζάνι από το λάδι.

Κοσκινίζουμε από πάνω το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο (ίσα – ίσα για να μη πολυφαίνονται τα χόρτα.)

Με λίγο νερό και το υπόλοιπο λάδι ραντίζουμε καλά το αλεύρι.

Ψήνουμε περίπου μισή ώρα στους 200 με 220 βαθμούς.

Please follow and like us:

Σχόλια

σχόλια