08 AM | 10 Apr

Γιατί δεν πρέπει ,ποτέ ,να στραγγίζουμε τα μακαρόνια!

 Tα μακαρόνια θεωρούνται και είναι , το πιο εύκολο φαγητό που μπορεί να φτιάξει άνθρωπος.

Κι όμως,  όσο παράξενο κι αν ακούγεται,  σε όσους δεν κατέχουν τα μυστικά της μαγειρικής, θέλουν κι αυτά τον τρόπο τους για να γίνουν πραγματικά νόστιμα και λαχταριστά.

Φαίνεται λοιπόν πως τόσα χρόνια οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε  ένα μεγάλο λάθος , κάθε φορά που βράζουμε μακαρόνια.

Κι αυτό δεν έχει τόσο σχέση με το μαγείρεμα όσο με το στράγγισμα των μακαρονιών.

Οι κορυφαίοι σεφ στον πλανήτη λοιπόν εξηγούν πως το να ρίχνουμε το νερό από την κατσαρόλα στον νεροχύτη για να στραγγίξουμε το φαγητό είναι τεράστιο λάθος, αφού το μακαρόνι, όταν βράζει παράγει έλαια που είναι ιδιαιτέρως νόστιμα και μπορούν να φανούν πάρα πολύ χρήσιμα αν θέλουμε να φτιάξουμε κάποια συνοδευτική σάλτσα.

Μάλιστα υποστηρίζουν πως ο λόγος που συχνά οι σάλτσες δεν δένουν σωστά είναι το ότι δεν χρησιμοποιούμε το νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει την μακαρονάδα αλλά προσθέτουμε απλό νερό βρύσης.

Please follow and like us:

Σχόλια

σχόλια