08 AM | 09 Mar

Χαλβάς, με σιμιγδάλι και πορτοκάλι , νηστίσιμος !

Νηστεύετε δεν νηστεύετε , δεν ξέρω αν θα με ευχαριστείτε,  αλλά ο συγκεκριμένος χαλβάς δεν …παίζεται!

Υλικά

1 ½ φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού

1 ½ φλιτζ. τσαγιού νερό

2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

3 φλιτζ. τσαγιού χονδρό σιμιγδάλι

1 ¼ φλιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο

1 φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας (αν θέλετε δεν βάζετε φρούτα αλλά αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό )

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι  βράζετε το χυμό πορτοκάλι, το νερό και τη ζάχαρη.

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζετε το Σιμιγδάλι με το ηλιέλαιο.

Προσθέτετε το σιρόπι και τα αποξηραμένα φρούτα  ανακατεύετε και φορμάρετε.

Please follow and like us:

Σχόλια

σχόλια