09 AM | 07 Mar

Γράμμα από το Τέξας ! Η Αλεξάνδρα Κολλάρου είναι στην Λάρισα των ΗΠΑ!

Η Αλεξάνδρα Κολλάρου (https://therealqueenofstuff.wordpress.com) ,επανέρχεται δριμύτερη,  αυτή τη φορά,  από το Houston του Texas , που τηρουμένων των αναλογιών, είναι η Λάρισα των ΗΠΑ.

 
Αγαπημένοι μου όλοι,

Σας γράφω από το Houston όπου βρίσκομαι το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της “παράλληλης” ζωής μου.

Εδώ είναι κάτι σα δεύτερο (ή τρίτο ή τέταρτο) σπίτι και η καθημερινότητα είναι πλήρως οργανωμένη: οικογένεια, επαγγελματικά, παρέες και αισθηματικά (που πάνε κατά διαόλου αλλά what else is new?) – το πλήρες πακέτο.

Πρώτα όμως μερικά γενικά νέα.

Αν και το 2017 τελείωσε μέτρια, το 2018 ξεκίνησε δυναμικά – με τέλεια ψυχολογία, αποφασιστικότητα και τεράστια έμπνευση.

Έκανα την επιβεβλημένη επίθεση αυτοβελτίωσης τον Ιανουάριο, με άσκηση, διατροφή, beauté, mindfulness, self-growth και όλα τα σχετικά και μοδάτα.

Συγκρότησα νέο πλάνο προθέσεων και δράσεων και, με πολύ όρεξη, το ξεκίνησα. So far so good.

Την “Ημέρα του Προέδρου” η πόλη εορτάζει την αγάπη της για τον Donald Trump

Πίσω στο Χιούστον τώρα.

Είμαι με τον Βασίλη (best friend & brother) και τη βαφτιστήρα μου και περνάμε όμορφα, όπως πάντα συμβαίνει όταν είναι κανείς με την οικογένεια που έχει μόνος του επιλέξει.

Η Αμερικάνικη νοοτροπία δε μου ταιριάζει καθόλου (π.χ. μπλέκω σε διαφωνίες ακόμη και όταν πηγαίνω στο φαρμακείο και δε θα καταλάβω ποτέ πως γίνεται να τρώει κανείς μεσημεριανό στις 12 και δείπνο στις 6) αλλά, προσπερνώντας αυτό, η εδώ πραγματικότητα έχει ενδιαφέρον και σε κάποιους τομείς είναι αντικειμενικά πολύ μπροστά.

Η γενική μου διάθεση είναι κλασικά υπεράνω, αλλά κάποιες στιγμές είναι αδύνατο να μην αισθανθείς σα συγγενής από το χωριό.

Σε θέματα ελαφρού ρεπερτορίου τώρα, τα ψώνια είναι out of this world, το φαγητό μια από τα ίδια, πηγαίνουμε σε απίθανα μέρη (στις βόλτες μας τρακάραμε και κρασιά Μπουτάρη – η αγαπημένη φίλη Χριστίνα κάνει φοβερή δουλειά στην Αμερική για την προώθηση τους) και διασκεδάζω με τις πολιτισμικές διαφορές.

Staging στο διαμέρισμα-μοντέλο του Marlowe με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών. Εδώ αισθάνομαι all-the-rage European curator και αυτό βγαίνει στο κοινό .

 Βρίσκομαι εδώ για πολλούς λόγους: να περάσω χρόνο με τους δικούς μου, να φροντίσω τις δουλειές μου (είμαι υπεύθυνη για το εικαστικό κομμάτι του Home Identity), να σχεδιάσουμε επόμενες κινήσεις και φυσικά… τα-ραμ.. να δω τι γίνεται με τα προσωπικά μου.
Για το τελευταίο θα πω μόνο αυτό: αν και δε φημίζομαι για τον θερμό μου χαρακτήρα, τα κατάφερα κάπως να θεωρούμαι κάτι αντίστοιχο με τη Sofía Vergara.

Αυτό μου έχει κάψει τον εγκεφαλο με συνέπεια να προκαλούνται περαιτέρω εκρήξεις μεσογειακού ταμπεραμέντου, με τελικό αποτέλεσμα… ό,τι φαντάζεστε.

Και η ζωή συνεχίζεται.

Επαγγελματικά τουλάχιστον η κατάσταση είναι υποσχόμενη και η προώθηση των Ελλήνων καλλιτεχνών βαίνει καλώς.

Στο Galveston λοιπόν η θάλασσα είναι καφέ

Έχω σα στόχο να επισκέπτομαι τουλάχιστον έναν νέο προορισμό στο εξωτερικό κάθε χρονο.

Εν προκειμένω είχα κατά νου μια 3ήμερη ρομαντική απόδραση που σχεδιάζαμε με τον Cody στα Cayman Islands (σε συνέχεια επανασύνδεσης, που προφανώς δε συνέβη).

Βολεύτηκα λοιπόν με μιά μονοήμερη εκδρομή στο Galveston (ας πούμε Ραφήνα του Houston) και αυτό με τα χίλια ζόρια (ο καιρός είναι διαρκώς απαίσιος).

Ελληνίδα γαρ, το συγκεκριμένο “θέρετρο” δεν είχε να μου πει πολλά, δεν υποτιμώ όμως ποτέ τη γοητεία του καινούργιου και εν πάση περιπτώση φάγαμε φανταστικά θαλασσινά.

Υπογραμμίστηκε επίσης πόσο σημαντικοί είναι στη ζωή οι καλοί φίλοι (ο Βασίλης ας πούμε που όλο και κάτι καλύτερο θα είχε να κάνει στην ελεύθερη του μέρα από το να οδηγεί με βροχή στην Τεξαν-ική επαρχία).

Εδώ επίσης αισθάνομαι όλα τα $$ με φόρεμα της Ελισάβετ Καπογιάννη και μπροστά από τα έργα του επίσης εκπληκτικού Βασίλη Καρούκ

Όπως προανέφερα, το shopping εδώ είναι μυθικό.

Κατέφθασα ωστόσο δυναμικά εξοπλισμένη με καινούργια φορέματα της σούπερ φίλης Ελισάβετ Καπογιάννη, που μόνο πρόσφατα ανακάλυψα πόσο kick-ass ρούχα φτιάχνει.

Τα φοράω εδώ στα Αμερικάνικα “κοσμικά” και κάνω εντύπωση, plus περνάω τη γέφυρα “business to pleasure” αριστοτεχνικά.

Δυστυχώς το ηλεκτρονικό της κατάστημα είναι υπό κατασκευή, οπότε λινκ κάποια άλλη φορά.

Έχω αυτο-ανακηρυχθεί brand-ambassador πάντως, γιατί μου είπε ότι είμαι το απόλυτο small ♥. 

Παρ’ ολίγο να το ξεχάσω: έγραψα για το https://fabtoday.gr/της φίλης μου Έλσας, ένα άρθρο με ταξιδιωτικές συμβουλές.
Τι άλλο έγραψα; 
Λίστα επιθυμητών δώρων για τα γενέθλια μου (πέρασε αυτό, no stress), μια αναδρομή μίνι-εκδρομής στις Άνδεις, και τη συνταγή για το τέλειο Negroni που μου έδωσε η σούπερ-Μαρία απο το http://marylane.gr/ (αν και προτιμώ να πηγαίνω εκεί να το πίνω al fresco). 

Η δουλειά της Αριάδνης είναι με μια λέξη ΑΠΙΘΑΝΗ – ελάτε να τη δείτε απο κοντά
Σε άλλα νέα πολιτιστικού ενδιαφέροντος, κάτι EXCITING:
Εκτάκτως και εξ αιτίας υπερβολικού ταλέντου, αυτόν τον μήνα θα ανοίξει και πάλι το 9 ΕΝΝΕΑ για να παρουσιάσουμε την ατομική έκθεση της Αριάδνης Στροφύλλα, με (θεσπέσιο) τίτλο “Ελληνίδα Μάνα”.
Δεν ήταν στις προθέσεις μου να κάνω κάτι τέτοιο αλλά δε μπόρεσα να αντισταθώ.

Η Αριάδνη είναι πολύ νέα, μόλις γύρισε από τις σπουδές της στη Γλασκώβη και πολύ σύντομα θα ξαναφύγει στο εξωτερικό.

Προβλέπω ότι θα κάνει φανταστική καριέρα και εγώ θα χαίρομαι που την ανακάλυψα και της έκανα την πρώτη της ατομική. 

Συμπτωματικά, η έκθεση εξελίσσεται σε ΣΑΣΜ-ική, υπόθεση – σύμπραξη δηλαδή αποφοίτων της Σχολής Μωραϊτη – και αυτό μου φαίνεται πολύ γλυκό.

Τα εγκαίνια είναι στις 22 Μαρτίου (θα στείλω και επίσημη πρόσκληση αλλά βάλτε το από τώρα στο πρόγραμμα) – ελάτε να δείτε τι ετοιμάσαμε και να μας πείτε τη γνώμη σας. 

Μαζί με εμένα έρχονται και μερικά prints Αμερικάνων καλλιτεχνών που εδώ και καιρό ήθελα να φέρω στην Ελλάδα, με πρώτη και καλύτερη τη “Φονική Γυναίκα” τουShepard Fairey

 Τα καυτά νέα δε σταματούν:

Σε περίπτωση που δεν ήταν σαφές, επιστρέφω as we speak στην Ελλάδα και, για αλλαγή, είμαι πολύ χαρούμενη που γυρίζω.

Έχω την αίσθηση ότι θα αργήσω να ξεκουνηθώ.

Το νομαδικό frame of mind έχει αρχίσει να χάνει την αίγλη του και -κυρίως- μου έχει λείψει να είμαι βασίλισσα των πάγων αντί για θερμόαιμη Latina!

Διαπίστωσα τελευταία ότι έχω γύρω μου τόσο ιδιαίτερους & ταλαντούχους ανθρώπους που τι πιό ωραίο από το να κάνω πράγματα και μαζί τους;

Όχι απαραίτητα τα ίδια πράγματα με πριν – η ανάγκη για εξερευνήσεις παραμένει.

Μια από τις αγαπημένες μου φίλες και συνεργάτιδες είναι φυσικά η αδερφή μου (Ιφιγένεια ®) την οποία προσπαθώ να δελεάσω με φοβερές ιδέες αλλά ασχολειται ήδη με το επόμενο της βιβλίο (το προηγούμενο το διαβάσατε ή να βάλω τις φωνές;) – δε θα μου γλυτώσει όμως. 

Rollin above talkin λέει το badass t-shirt που μου έστειλε ο φίλος μου ο Χάρης από την Propaganda και μου φαίνεται καλή συμβουλή     

Ανυπομονώ να σας δω στα εγκαίνια την Πέμπτη, 22 Μαρτίου, αν είστε στην Αθήνα.
Αλλιώς θα τα πούμε κάπως / κάπου αλλού και σίγουρα σε 3 μήνες μέσα από το επόμενο μου “γράμμα”.

Με αγάπη

Αλεξάνδρα

https://therealqueenofstuff.wordpress.com

 

Please follow and like us:

Σχόλια

σχόλια