09 AM | 10 Feb

Μοσχαράκι στιφάδο! Ps : Yammi – Yammi !

 

Οι πιο πολλοί , πιστεύουν ότι είναι ένα από τα πιό δύσκολα φαγητά ,στην εκτέλεσή τους!

Σας έχω δώσει ποτέ κάτι δύσκολο; Όχι!

Αφού δεν θα μπορούσα , ούτε εγώ να το φτιάξω.

Δοκιμαστε και θα με θυμηθείτε.

Υλικά

 1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μερίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

½  κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου (υπάρχουν και έτοιμα)

1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί

1 ποτηράκι χυμό ντομάτας

3 φύλλα δάφνης, ξύλο κανέλας

2-3 κόκκους μπαχάρι

Αλάτι και πιπέρι

 Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε σε ένα  μεγάλο μπολ τα κομμάτια του κρέατος και προσθέτουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης το μπαχάρι, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για να μαριναριστεί.

Την άλλη μέρα στραγγίζουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σβήνουμε με τη μαρινάτα που έχουμε κρατήσει και προσθέτουμε την ντομάτα.

 Ρίχνουμε ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για μία ώρα.

Στη συνέχεια και αφού μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ζεματισμένα και βράζουμε , μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Δοκιμάζουμε , αν έγινε το κρέας και ίσα που προλαβαίνουμε να σερβίρουμε…

 

Please follow and like us:

Σχόλια

σχόλια