09 AM | 09 Jan

Έχεις αυγά, αλεύρι και nutella; Φτιάξε ένα κέικ!Ps: Yammi – Yammi!

Χίλια συγνώμη, αλλά πιστεύετε,  ότι πρέπει να γράψω και πρόλογο;

Υλικά

4 αυγά

1 κούπα + 1 κ.σ. nutella (300 gr)

1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (125 gr)

1 σοκολάτα με ολόκληρα φουντούκια, τεμαχισμένη

σε μικρά κομμάτια (100g) (μόνο αν σας αρέσουν τα φουντούκια)

λίγη λιωμένη nutella, για το γαρνίρισμα (μόνο αν θέλετε, που ξέρω ότι θέλετε)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C, στις αντιστάσεις, και τοποθετούμε τη σχάρα στην δεύτερη θέση από κάτω.

Βουτυρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ

Καλύπτουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα, για να μας διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρίσουν.

 Προσθέτουμε τη  Nutella και ανακατεύουμε έντονα με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα λείο και πυκνό μείγμα.

Προσθέτουμε τη φαρίνα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα, αν  την χρησιμοποιήσουμε, και ανακατεύουμε απαλά.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. για 45−50 λεπτά (ίσως και λίγο περισσότερο ανάλογα με το φούρνο).

Βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ, πρέπει να βγαίνει καθαρή, χωρίς υπολείμματα ζύμης (μην μπερδευτείτε με τη λιωμένη σοκολάτα).

Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Το σερβίρουμε όπως είναι ή πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή περιχύνουμε με λίγη λιωμένη nutella και αν θέλουμε,   πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φουντούκια.

Please follow and like us:

Σχόλια

σχόλια