08 AM | 06 Jan

Το τρώμε τα Φώτα και οποιαδήποτε άλλη μέρα! Ps: Yammi-Yammi!

Σαρδέλες με ντοματίνια και ρίγανη!

Υλικά

Σαρδέλες  600 g

Ντοματίνια  320 g( αν δεν έχετε φρέσκα και η κονσέρβα μια χαρά είναι)

Σκελίδες Σκόρδο  2

Λίγη ρίγανη 

Ελαιόλαδο  4 κουταλιές

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα απ ‘όλα, αφαιρέστε το κεφάλι από τις σαρδέλες, κάντε προσεκτικά μια τομή κατά μήκος της κοιλιάς και βγάλτε τα εντόσθια και το κεντρικό κόκκαλο, ανοίξτε τις σαρδέλες στα δυο για να γίνουν φιλέτα,   πλύνετε τις  και στεγνώστε τις απαλά.

Βάλτε τα ντοματίνια σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά, στραγγίστε τα.

Μόνο αν θέλετε αφαιρέστε τη φλούδα, τους σπόρους, το υγρό τους και κόψτε τα σε κύβους.

Ξεφλουδίστε τις σκελίδες σκόρδου και ψιλοκόψτε τις.

Λαδώστε ένα ταψί τοποθετήστε πάνω τις σαρδέλες, απλώστε από πάνω τα ντοματίνια , το σκόρδο και την ρίγανη. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και βρέξτε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήστε τις σαρδέλες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για περίπου 15 λεπτά. Σερβίρετε το υπέροχο φαγητό σας ζεστό!

Please follow and like us:

Σχόλια

σχόλια