09 AM | 02 Dec

Μελομακάρονα για άσχετους! PS :Yammi – Yammi!

Το λέω και το εννοώ , αν μπορώ να τα φτιάξω εγώ , μπορείτε όλοι σας!

Υλικά

240 γραμ. σπορέλαιο

240 γραμ. ελαιόλαδο

50 γραμ. κονιάκ

160 γραμ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι

1 κ.γλ. σόδα μαγειρική

200 γραμ. ζάχαρη

1 κ.γλ. γαρύφαλλο

2 κ.γλ. κανέλα

ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα

900 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

 

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ.

 Βάζουμε στο μπόλ και  το λάδι, το σπορέλαιο, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού.

 Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την ρίχνουμε στο μείγμα.

Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να το πάρει το μείγμα.

Δεν “κουράζομαι”το μίγμα πολύ. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή.

Παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μικρά μελομακάρονα.

 Τα τοποθετούμε σε ταψί.

Ψήνουμε για περίπου 25′ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC, να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.

 Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά  πριν τα σοροπιάσουμε

Για το σιρόπι

Υλικά

400 γραμ. ζάχαρη

400 γραμ. νερό

400 γραμ. μέλι 

½ λεμόνι 

αλεσμένα καρύδια

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε 3′. Ξαφρίζουμε τον αφρό και με ζεστό το σιρόπι μελώνουμε τα μελομακάρονα.

Τα βουτάμε στο σιρόπι περίπου 20’’ από κάθε πλευρά.

Πασπαλίζουμε με καρύδι.

Νομίζω ότι θα φτιάξετε και άλλα μέχρι τις γιορτές.
Please follow and like us:

Comments

comments