09 AM | 30 Nov

Αν θέλεις …βούτα! PS : Yammi – Yammi!

Αβγά με πικάντικη σάλτσα!

Γρήγορα, εύκολα και κλασσικά,  όχι για έμπειρες …νοικοκυρές και σεφ!

Υλικά

4 κ.σ πολτό τομάτας

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

4 αβγά (αν θέλετε βάζετε κ περισσότερα)

¾ φλιτζάνι λάδι

1 κ.γλ ζάχαρη

2 κ.γλ κοφτά γλυκιά ή καυτερή πάπρικα ή μπούκοβο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε καλά σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το λάδι.

Στη συνέχεια ρίχνετε τον πελτέ, την πάπρικα και το σκόρδο και φέρνετε δυο-τρεις βόλτες.

Σβήνετε με ¾ φλιτζανιού νερό, αλατίζετε, προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Αφήνετε τη σάλτσα σκεπασμένη να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί το νερό, περίπου 5-10 λεπτά.

Προσεχτικά σπάτε τα αβγά, τα αλατίζετε και σκεπάζετε με  το καπάκι.

Όλη η ουσία είναι να ψηθεί το ασπράδι αλλά να βγει ζουμερός ο κρόκος, γι’ αυτό φροντίστε να τα κατεβάσετε από τη φωτιά μόλις στερεοποιηθεί το ασπράδι. (και αν δεν βγει ακριβώς έτσι σιγά που δεν θα είναι νόστιμο).

Απλά το θέμα είναι η βούτα!

Please follow and like us:

Comments

comments