08 AM | 14 Nov

Τυρόπιτα της μαμάς μου, σε φόρμα του κέικ! PS:Yammi-Yammi!

Υλικά για μια φόρμα κέικ η ένα κανονικό πυρέξ

Μισό κιλό φρέσκο,ψιλό, φύλλο  (την μάρκα την αφήνω στην επιλογή σας)

Μισό κιλό φέτα

¼ του κιλού ανθότυρο

5 αυγά

1κ.σ μπέικιν

1 ποτήρι κρασιού λάδι

Εκτέλεση

Τρίβουμε και ανακατεύουμε τα τυριά, χτυπάμε τα αυγά κ τα βάζουμε με τα τυριά, προσθέτουμε το λάδι ,το μπέικιν και λίγο πιπέρι. Τα ανακατεύουμε, πολύ  καλά, όλα μαζί.

Αν θες να το κάνεις στη φόρμα! (είναι εντυπωσιακό και χωρίς κόπο,  κάνουμε το κομμάτι μας):

Βουτυρώνουμε τη φόρμα

 Παίρνουμε το πρώτο φύλλο και το απλώνουμε ώστε να κλείσει κ το φουγάρο της φόρμας κα να καλυφθούν και τα πλαϊνά .

Επειδή αυτό,  δεν θα φτάσει βάζουμε κ ενα δεύτερο φύλλο,  απέναντι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Προσθέτουμε και ένα  τρίτο φύλλο να καλύψει όλη τη φόρμα κ σε αυτό βάζουμε λίγη από την γέμιση.  Από εκεί και  πέρα, σκίζουμε,  ένα- ένα φύλλο στο κέντρο, ώστε να περνάει από  το φουγάρο,    το σουρώνουμε  στην  φόρμα και του βάζουμε γέμιση.

Τα μέρη των φύλλων που περισσεύουν από την  φόρμα τα γυρίζουμε προς τα μέσα.

 Τέλος , έχουμε κρατήσει ένα φύλλο με το οποίο σκεπάζουμε όλη την  φόρμα και  από πάνω βάζουμε λίγο βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 (πάνω -κάτω) γύρω στη μια ώρα αναλόγως τον φούρνο(αν αρχίζει να κοκκινίζει πολύ σκεπάζουμε  με αλουμινόχαρτο)

Όταν ψηθεί το αφήνουμε  να κρυώσει για περίπου ένα τέταρτο.

Μετά κόβουμε  τα φύλλα στο κέντρο του φουγάρου κ το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

 

Αν θέλεις να το κάνεις σε πυρέξ είναι η ίδια διαδικασία.

 3 φύλλα από κάτω στο τρίτο βάζεις γέμιση και μετά βάζουμε την γέμιση  σε ένα –ένα! 

Αυτά και ελπίζω, να μην ξέχασα τίποτα! Θα με ψήσει η μάνα μου στην φόρμα!

Please follow and like us:

Comments

comments