08 AM | 23 Oct

Με τι ξεκινάει ένας…καλός γάμος;(video)

Ο Αχιλλέας Τακτικός και η Έλενα Τσινισιζέλη ντύνουν  τις πιο όμορφες νύφες για  περισσότερα από 20 χρόνια.

Και ενώ ποτέ δεν είχα το παραμικρό ενδιαφέρον για τα νυφικά ,θέλω να σας πω ότι τα δικά τους τα δοκίμασα  και μάλιστα,  όχι εν όψει ενός επικείμενου γάμου!

Βοήθησε βέβαια και το γεγονός,  ότι το ατελιέ τους βρίσκεται στον πάνω όροφο του σπιτιού μου.

Αυτό βεβαίως μου έδωσε και τη ευκαιρία,  να ζήσω την πορεία τους,  να δω την εξέλιξή τους και να καταλάβω ότι όταν δεν υπάρχει συναίσθημα,  δεν υπάρχει πραγματική δημιουργία!

Και το συναίσθημα στον Αχιλλέα και την Έλενα περισσεύει

Πως γίνατε σχεδιαστικό δίδυμο και γιατί στραφήκατε στα νυφικά;

Η  συνεργασία μας διαγράφει μια πορεία  από την δεκαετία του ¨90.

Η συνάντησή μας  ήταν το εφαλτήριο για την περαιτέρω συνεργασία μας, σε πολλές ελληνικές εξαγωγικές εταιρίες ένδυσης. Η ιδέα του νυφικού προέκυψε το 2000 όταν εκδηλώθηκε η ανάγκη να δημιουργηθεί μια προσωπική συλλογή με νυφικά φορέματα, η οποία  ξέφευγε της έννοιας του «κλασσικού» νυφικού έχοντας μια διαφορετική και καινοτόμα θα τολμούσαμε να πούμε αντίληψη του τι σήμαινε για μας νυφικό.

Δημιουργήσαμε νυφικά από διαφορετικά υλικά, δέρμα και τούλι, οργάντζα  inox, μαύρες λεπτομέρειες, χειρόπλεκτα με νήματα από βαμβάκι, ξεφτισμένες τρέσσες από μουσελίνα.

Τακτικός - Τσινισιζέλη

 

Το να διαλέξει κάποια νυφικό πρέπει νάναι πολύ δύσκολο πράγμα και για εκείνη και για σας!

H επιλογή του νυφικού είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Η  διαδικασία  της επιλογής απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, ώστε η υποψήφια νύφη να αφεθεί και να δημιουργηθεί ένας δεσμός αμφίδρομης εμπιστοσύνης.

Ο στόχος  μας είναι να αναδεικνύεται η προσωπικότητα, έχοντας πάντα κατά νου την σωματοδομή κάθε ανθρώπου, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα  της.

Τι ζητάει μια γυναίκα για το νυφικό  της;

Παλαιότερα οι γυναίκες ήταν προετοιμασμένες για τον επικείμενο γάμο τους. Ήταν γαλουχημένες για αυτό από την παιδική τους ηλικία.

Η δομή της κοινωνίας μεταβάλλεται συνεχώς κι οι άνθρωποι διαχειρίζονται τον θεσμό του γάμου με διαφορετικό τρόπο.

Προσαρμοζόμενοι λοιπόν στις καινούριες συνθήκες, δημιουργήσαμε μια νέα σειρά  από νυφικά φορέματα, χαμηλότερου budget, τα οποία παρ΄όλη την μινιμαλιστική διάθεσή τους,  διαθέτουν στύλ, ύφος, και ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Αλλάζει η μόδα στα νυφικά;

Η μόδα μεταβάλλεται διαρκώς για ευνόητους λόγους. Τα νυφικά εντάσσονται στο πλαίσιο της βιομηχανίας της μόδας, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις συνθήκες της κάθε εποχής.

Έμπνευση αποτελούν τα πάντα.

Πάνω από όλα νομίζουμε ότι  η έμπνευση  έρχεται από το ότι αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις, το έχεις συνέχεια στο μυαλό σου, θέλεις να το εξελίξεις.

Η κρίση των τελευταίων χρόνων σε ένα βαθμό, έχει βοηθήσει σε αυτό. Έτσι κι αλλιώς δεν έχεις την ευκαιρία να εφησυχάσεις. Γεννιούνται έτσι καινούριες ιδέες, καινούριες συνεργασίες, καινούριες κατευθύνσεις…

Είστε αποφασισμένοι να παραμείνετε αποκλειστικά στον χώρο του νυφικού;

Τον τελευταίο χρόνο δημιουργήσαμε μια καινούρια σειρά από φορέματα καφτάνια, τα οποία προωθήσαμε στην ελληνική αγορά και τώρα στο εξωτερικό.

Από εδώ περνούν, μέλλουσες νύφες, μαμάδες, πεθερές και γενικώς σόγια ολόκληρα. Δεν μπορεί θα έχετε να διηγηθείτε πολλά ευτράπελα…

Το ατελιέ είναι μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας. Γνωρίζεις ανθρώπους και μοιράζεσαι μαζί τους ευχάριστες και πολλές φορές συγκινητικές στιγμές.

Κατά την διάρκεια της πρόβας του νυφικού  τα συναισθήματα μεγεθύνονται.

Βεβαίως αντιμετωπίζεις και δύσκολες καταστάσεις.

Η κυρίαρχη  είναι το ότι πρέπει να διαχειριστείς το υπερβολικό άγχος της νύφης, ή  της οικογένειας για την τελική επιλογή του νυφικού και εκεί ξεδιπλώνονται οι σχέσεις της κάθε οικογένειας , οπότε καταλαβαίνεις!

Τι σας έχει μάθει τελικά αυτός ο χώρος; Τι συμβουλές θα δίνατε σε μια γυναίκα για την επιλογή του νυφικού της, που για κάποιες, κακά τα ψέματα είναι και όνειρο ζωής

Σήμερα έχουμε την ψευδή εντύπωση ότι έχουμε ελευθερία επιλογής, στο πως θα ντυθούμε η θα κινηθούμε. Είναι ασφυκτική η πίεση που δεχόμαστε όλοι. Τα πρότυπα με τα οποία βομβαρδιζόμαστε είναι κι αυτά στα οποία υποκύπτουμε.

Λέμε λοιπόν στις μέλλουσες νύφες να μην υποκύψουν παρά μόνο στο ένστικτο και την θέλησή τους.

Αυτή η μέρα τους ανήκει και μάλιστα αποκλειστικά!

Δείτε το Video εδώ

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Please follow and like us:

Σχόλια

σχόλια