09 AM | 08 Jun

Για άνδρες και γυναίκες!

Μυστικά ομορφιάς

Έχουμε τον γιατρό όλων των ειδικοτήτων μέσα στο σπίτι μας και ούτε που το ξέραμε .
Καρπούζι το λένε.

Καλοκαιρινό, δροσερό,προσιτό σε κάθε πορτοφόλι και όπως λένε οι επιστήμονες (δεν σας αφήνω εγώ στα χέρια των κομπογιαννιτων δεν βάζω τόνο γιατί δεν ξέρω που τονίζεται).

Και ξεκινάμε:

Μάγουλο βερίκοκο:

Ο χυμός απο το καρπούζι είναι ιδανικός για την αντιγήρανση. Όλοι χάνουμε κολλαγόνο καθώς γερνάμε και γι αυτό το δέρμα μας ζαρώνει.
Το καρπούζι είναι γεμάτο με καροτίνη,η οποία βοηθά τα νιάτα και την ομορφιά μας

 Μια μεγάλη φέτα (περίπου 180γρ) μεγάλη φέτα από καρπούζι (περίπου 180γρ.) καλύπτουμε το 20% των καθημερινών μας αναγκών που χρειαζόμαστε σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην οικοδόμηση και τη διατήρηση του κολλαγόνου.

Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Τα καρπούζια είναι πλούσια από λυκοπένιο, γνωστό για την αντιοξειδωτική του δράση. Με την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε λυκοπένιο μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης εγκεφαλικού κατά 20%.
Τα φρούτα και λαχανικά με κόκκινη σάρκα είναι επίσης πλούσια σε λυκοπένιο..
Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι το λυκοπένιο που υπάρχει στο καρπούζι μπορεί να καταστρέψει από νωρίς τα καρκινικά κύτταρα.

Αναστέλλει την ανάπτυξη καρκινικών όγκων

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το λυκοπένιο κατέστειλε την ανάπτυξη των όγκων του καρκίνου του μαστού, ενώ μία άλλη μελέτη έδειξε πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων του προστάτη. Το καρπούζι μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για επτά ημέρες, χωρίς να χάσει την διατροφική του αξία.

Χαλαρώνει τους μυς

Αν οι μύες μας  μετά από μια κουραστική μέρα που έχουμε  περάσει σκυμμένες  πάνω από τον υπολογιστή, η για οποιονδήποτε άλλο  λόγο πονάνε,  θα φάμε  μια φέτα καρπούζι. Τα καρπούζια είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση των δράσεων των νεύρων και των μυών .

Μας κρατά ενυδατωμένες

Τα καρπούζια αποτελούνται κυρίως από νερό. Έτσι με την κατανάλωση του, μένουμε ενυδατωμένες.

Μας κρατά σε εγρήγορση

Τα καρπούζια περιέχουν χολίνη, μια θρεπτική ουσία που υπάρχει στα αυγά, γαλοπούλα και το μπρόκολο, το οποίο ρυθμίζει τους ρυθμούς του σώματός μας.
Ιδού λοιπόν και η συγκέντρωση.

Καταπολεμά τα παχάκια

Με μηδέν λιπαρά και μόλις 40 θερμίδες ανά μερίδα, μπορούμε να καταναλώσουμε όσο καρπούζι θέλουμε. . Τα καρπούζια δεν έχουν σχεδόν καμία θερμίδα, και η περιεκτικότητα τους σε νερό φθάνει στο 92%. Έτσι το καρπούζι θα καθαρίσει τον οργανισμό μας από τις τοξίνες.
Αν αισθανόμαστε φουσκωμένες με την κατακράτηση νερού, η κιτρουλίνη που περιέχει το φρούτο, θα κάνει τα νεφρά να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά.
Μάλιστα, προκαταρκτικές μελέτες που έγιναν σε ζώα υποδεικνύουν πως η κιτρουλίνη μπορεί να μειώσει τη συσσώρευση επιπλέον λίπους στο σώμα μας

Και μια “ομορφάδα” για τους άντρες

Κάποιοι δεν είχαν προφανώς κάτι καλύτερο να κάνουν καιμελέτησαν την επίδραση του καρπουζιού στη σεξουαλική ζωή των ανδρών. Και έκαναν ΤΗΝ ανακάλυψη, δηλαδή ότι η αργινίνη που περιέχει το καρπούζι ενισχύει το νιτρικό οξύ και έχει ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων – την ίδια βασική επίδραση που έχει και το Viagra Ωστόσο για να δείτε διαφορά αγόρια, πρέπει να καταναλώσετε μία μεγάλη ποσότητα από καρπούζι που όμως θάχει και άλλες επιπτώσεις.

Please follow and like us:

Σχόλια

σχόλια